Case Study Show - ESTIEM
11. 03. 2013.

KoznaS i studentska organizacija ESTIEM i u ovoj godini nastavljaju sradnju.

I ove godine ESTIEM organizuje Case Study Show - najveće takmičenje ovog tipa u regionu.

Case Study Show je manifestacija internacionalnog karaktera koja se sedmu godinu za redom organizuje pod pokroviteljstvom Fakulteta organizacionih nauka. Ovogodišnji Case Study Show će se održati u periodu od 28. do 30. marta u Beogradu.

Case Study Show pruža studentima priliku da steknu dragocena praktična iskustva i upoznaju se sa menadžerima vodećih kompanija na našem tržištu. Prva dva dana studenti Fakulteta organizacionih nauka u timovima sa kolegama iz Evrope prezentuju svoja rešenja poslovnih problema, koje su pred njih stavile kompanije učesnice. Prezentacije rešenja će se održati na srpskom i na engleskom jeziku. Sva izlaganja su javnog karaktera i njima mogu prisustvovati svi koji žele da čuju inovativna rešenja realnih problema iz prakse. Kao i svake godine studentima učesnicima je omogućeno učešće na radionicama, koje će se održati nakon izlaganja rešenja za svaku od kompanija. Studenti koji su zainteresovani za učešće na događaju prva dva dana, prijavljuju se slanjem biografije i motivacionog pisma na osnovu kojih kompanije vrše odabir kandidata. Zainteresovani studenti se prijavljuju pojedinačno kako bi se formirali raznovrsni i ravnopravni timovi. Prvog dana događaja će, na Fakultetu organizacionih nauka, biti organizovan i mini sajam zapošljavanja, na kom će studenti moći da razgovaraju sa predstavnicima kompanija učesnica, kao i da im ostave svoj CV i tako ostvare priliku za potencijalno zaposlenje.

Poslednji dan Case Study Show-a, Company Show, je otvoren za studente svih univerziteta u Beogradu. Ovaj dan će početi Ignite-om, kom će moći da prisustvuju svi zainteresovani studenti. Ignite predstavlja koncept držanja kratkih prezentacija koje imaju za cilj da, na drugačiji način, predstave nove ideje publici. Glavni događaji Company Show-a su Case Speed Dating i Case Creative Room. Case Speed Dating omogućava studentima učesnicima da se oprobaju u elevator prezentovanju, tako što će za 5 minuta predstaviti sebe i svoje ideje, na unapred definisanu temu, predstavniku kompanije. Case Creative Room pruža priliku studentima učesnicima da rešavaju kraće poslovne probleme iz prakse koje im zadaju kompanije učesnice. Prezentacije rešenja su u proizvoljnom obliku čime se podstiče kreativnost studenata i mogućnost primene specifičnih znanja i veština. Svi zainteresovani studenti za učešće na Case Creative Room-u i Case Speed Dating-u se prijavljuju popunjavanjem aplikacionih formulara i slanjem svojih biografija. Osim ovih aktivnosti, svi prisutni će moći da posete i Skill Fair - kratke radionice u vezi sa zapošljavanjem, koje će držati aktivni članovi ESTIEM-a zajedno sa Alumni članovima.

Trećeg dana Case Study Show-a biće organizovana i svečana završnica, praćena zabavnim sadržajem.

CSS su podržale neke od vodećih kompanija na našem tržištu: JT International AD Senta, NIS AD Novi Sad, Microsoft Srbija, Holcim Srbija, Coca-Cola Hellenic Srbija, Samsung, Infobip, BAT, Wiener Städtische Srbija, Hemofarm Fondacija, Ernst&Young.

Studenti učesnici, imaće priliku da reše poslovne probleme današnjice, ali i da se upoznaju sa predstavnicima kompanija i tako sebi obezbede potencijalnu praksu ili zaposlenje.

Iskoristite priliku i napravite prvi korak ka uspehu!

PRIJAVA: Svi zainteresovani studenti mogu da se prijave na linku do 10. marta!