Zajednička platforma civilnog društva za promenu Ustava
05. 10. 2013.

Komitet pravnika za ljudska prava-YUCOM je u okviru aktivnosti Promena Ustava online i offline izradio nacrt Zajedničke platforme civilnog društva u vezi sa promenom Ustava u cilju utvrđivanja liste prioritetnih pitanja, odnosno oblasti. Nacrt je izrađen na osnovu prvog kruga konsultacija sa organizacijama civilnog društva i stručnom javnošću.

U okviru realizacije projekta YUCOM priprema Izveštaj o nedostacima Ustava iz 2006. godine koji će sadržati i konkretne predloge za ustavne promene u okviru pet definisanih prioritetnih oblasti. Dosadašnje aktivnosti koje je YUCOM sproveo možete pogledati na sajtu www.mojustav.rs.

Najlepše Vas molimo da pogledate nacrt Zajedničke platforme civilnog društva u vezi sa promenom Ustava za čije je sprovođenje potrebna saradnja nevladinih i vladinih aktera, u cilju daljeg unapređenju kulture poštovanja ljudskih prava i različitosti.

Pozivamo Vas da sugestije i komentare na tekst Nacrta pošaljte do utorka, 15. oktobra 2013. godine, na e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .