Nagrada za korporativno volontiranje
15. 07. 2013.

Rok za podnošenje prijava na konkurs za Nagradu za korporativno volontiranje u organizaciji Foruma poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiva produžen je do srede, 31. jula 2013. godine.

Nagrada za korporativno volontiranje promoviše angažovanje biznisa u zajednici, i dodeljuje se sa ciljem da prepozna i nagradi kompanije koje, osim novčanih sredstava, ulažu i vreme i veštine svojih zaposlenih u razvoj lokalne zajednice.

Ove godine Nagrada će biti dodeljena po treći put. Priznanja se dodeljuju kompanijama koje su u periodu od 1. jula 2012. do 30. juna 2013. godine sprovodile programe volontiranja zaposlenih. Nagrada se dodeljuje u sledećim kategorijima: Najbolji volonterski program, za program volontiranja koji je usklađen sa strategijom društveno odgovornog poslovanja kompanije i koji ostvaruje dugoročne uticaje na razvoj lokalne zajednice i zaposlenih; Najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici, za najuspešnije partnerstvo između kompanije i neprofitnih organizacija pri sprovođenju programa volontiranja zaposlenih; Razvoj zaposlenih, za programe koji su posebno doprineli razvoju specifičnih veština, timskog duha i senzibilisanosti za probleme lokalne zajednice kod zaposlenih u kompaniji; Merenje rezultata, za najbolju metodologiju primenjenu za praćenje i evaluaciju rezultata volonterskih programa; i Inovaciju, za projekte koji jasno demonstriraju inovativnost, bilo da se radi o inovativnim načinima za motivaciju i uključivanje zaposlenih, i načinu organizacije, temi volontiranja ili načinu uključivanja ciljne grupe.

O dobitnicima nagrade odlučivaće žiri sastavljen od predstavnika državnih institucija, kompanija, poslovnih udruženja, nevladinih i međunarodnih organizacija, dok će nagrade biti uručene na svečanoj ceremoniji koja će se održati u septembru 2013. godine.

Za više informacija posetite: www.fpl.rs.