DOGAĐAJI ~ Komitet Znanja Srbije
Predavanje "Zaboravljeni Beograd" -19. septembar 2012.
13. 09. 2012.

Komitet znanja Srbije u saradnji sa Domom omladine Beograda pokreće ove jeseni novi ciklus tribina i predavanja koja će našim sugrađanima predstaviti aktuelne teme iz oblasti istorije, književnosti, medicine, biotehnologije, menadžmenta, umetnosti.

Prvo predavanje “Zaboravljeni Beograd- Beograd kroz istoriju” biće održano u sredu, 19. septembra 2012. godine u Tribinskoj sali Doma omladine sa početkom u 19h. Predavač Zoran Nikolić, novinar i istraživač, se već više od 10 godina bavi izučavanjem podzemnih neobičnosti i tajnama prestonice i u najavljenom predavanju će nam predstaviti rezultate svog dugogodišnjeg istraživačkog rada. Gospodin Nikolić je autor i koautor pet knjiga: “Beograd ispod Beograda”, “Masonski simboli u Beogradu”, “Globalizacija za neupućene”,”Tajne Novog Beograda” i romana “Grad tajni”.

Predavanje će biti posvećeno priči o zaboravljenim podzemnim objektima i drugim tajnama koje se kriju ispod prestonice. Nakon upoznavanja sa lagumima Beograda, predavač će nas upoznati sa simbolima koji se nalaze na pojedinim građevinama u samom centru Beograda, za koje postoje pretpostavke da su simboli slobodnih zidara. Drugi deo izlaganja biće posvećen samom istorijatu Beograda, nastanku pojedinih delova grada i opština  (Novog Beograda, Sajma, Sajmišta). Nakon predavanja priliku da postave pitanja dobiće svi prisutni učesnici.

Očekujemo vas u sredu, 19. septembra u Domu omladine Beograda.


 

 
Power Hour sa JCI organizacijom

KoznaS okrugli sto

Bertolt Daems, globalni predsednik JCI (Junior Chamber International) je 17-20.februara posetio Srbiju u cilju osnaživanja JCI lokalnih organizacija širom sveta.

U Privrednoj komori Srbije je u 16h održana diskusija "Power Hour" sa svetskim predsednikom JCI koji je u toku jednočasovnog predavanja i otvorene diskusije na temu uspeha mladih profesionalaca preneo viziju JCI, inspiraciju za primenu JCI ideje "Be better" i ukazao mladim profesionalcima i privrednicima u Srbiji na važnost profesionalnog umrežavanja, konstantnog usavršavanja i pronalaženja pozitivnih prilika za razvoj u svakoj situaciji i u svakom delu sveta. Takođe, istaknut je značaj razvijanja korporativne odgovornosti i društveno-korisnog privrednog delanja.

Pročitaj više...
 
Održan Okrugli sto KoznaS-a

KoznaS okrugli sto

Komitet znanja Srbije organizovao je u sredu, 07.12.2011.g. u hotelu Kontinental na Novom Beogradu Okrugli sto na temu "Stanje i perspektiva nauke i tehnologije u Srbiji".

Eminentni ekonomisti prof. Danijel Cvjetićanin i prof.Ljubomir Madžar govorili su o direktnoj povezanosti ekonomije i nauke kao i o tome koliko je važno stvoriti realnu potrebu za naučnim istraživanjima u našoj zemlji, obzirom da bez dobre ekonomske strukture društva ulaganja u razvoj nauke i tehnologije neće pratiti stopu koja je neophodna da bi do afirmacije istraživanja došlo.

Pročitaj više...